Claudi Casanovas – El llibre

Ceràmiques 1975-2015

Des d’aquesta pàgina podràs comprar el llibre d’en Claudi Casanovas “Ceràmiques 1975-2015”. Emplena les dades del formulari a continuació i rebràs la teva comanda a casa.

 • Preu: 75,00 € Quantitat:
  IVA i Preu del transport inclòs.
 • 0,00 €
 • American Express
  Discover
  MasterCard
  Visa
   

El llibre Claudi Casanovas. Ceràmiques, 1975-2015 revisa quaranta anys de treball d’un dels artistes més originals de la ceràmica contemporània. Reconegut internacionalment per la potència d’una obra que ha tendit a la monumentalitat, sense perdre pel camí una poètica molt personal, Claudi Casanovas (Barcelona, 1956) aborda en aquest llibre, per primera  vegada, l’exercici d’una mirada antològica  que posa en relleu la coherència de tota una trajectòria, des de les primeres experimentacions, encara hipnòtiques, amb les terres i el foc, fins a la introducció d’elements insòlits com ara la mola radial, el toro mecànic o les pràctiques de congelació, amb els quals ha eixamplat fins a extrems insospitats les possibilitats creatives de la ceràmica.

 

En aquest recorregut, que presta una atenció significativa a la vintena de sèries en què ha treballat des de 1988, quan va començar a tractar l’argila com una roca ja cuita, entra en connexió amb una tradició heretada que aboleix el conflicte entre art i artesania, en especial a través de la memòria dels seus dos avis, l’escultor Enric Casanovas i el mestre en laca japonesa Ramon Sarsanedas.

 

Al mateix temps amb les fonts ancestrals que han nodrit els principals renovadors de l’art ceràmic, des de Hans Coper i Lucie Rie a Peter Voulkos i Bernard Dejonghe. El resultat és un llibre ple de suggestions en el qual el mateix Casanovas invita el lector a entrar al seu taller i a compartir la fascinació pel món de la ceràmica.